معماری

قسمت شانزدهم آموزش فریم ورک لاراول

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...


قسمت شانزدهم آموزش فریم ورک لاراولReviewed by هاشم قنبری فرد on Nov 21Rating: 5.0قسمت شانزدهم آموزش فریم ورک لاراولکار احرازهویت کاربران می پردازیم. پیاده سازی احراز هویت در لاراول بسیار ساده ساده است. تنظیمات مربوط به احرازهویت در پوشه config و فایل auth.php قرار دارد.

 

به نام و یاد خدا

سلام عرض می کنم خدمت کاربران سایت دانشجویان کامپیوتر امیدوارم سربلند و پیروز باشید.

 

این فریم ورک در سال های 2014 و همچنین 2013 به عنوان محبوب ترین فریم ورک php مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین طبق آمار این فریم ورک در سال 2015 هم به عنوان برترین فریم ورک بین فریم ورک های php معرفی گردیده است. همچنین در سال 2016 آمار نشان می دهد که این فریم ورک جای خوبی در بین فریم ورک های php پیدا کرده است. و با اختلاف فاحشی از مابقی فریم ورک ها فاصله گرفته است.

 

خوب دیگه وقت آن رسیده که دلیل اصلی که این فریم ورک به این شهرت و محبوبیت رسیده را بیان کنم. راستش این فریم ورک سن بالایی دارد و خیلی زمان زیادی از پیدایش آن گذشته است. در سال های ابتدایی که این فریم ورک معرفی و منتشر شد استفاده از composer در دستور کارآن قرار نداشت و هیچ خبری از composer نبود و زیاد مورد توجه قرار نگرفت تا این که بعد از گذشت مدتی با اضافه کردن composer به فریم ورک لاراول این فریم ورک پیشرفت به سزایی کرد و به یکباره در صدر فریم ورک های php قرار گرفت. Composer با قدرتی که به فریم ورک لاراول داد کنار قدرت بالای کد نویسی و سرعت بالایی که داشت به تمام نیاز کاربران خود جواب داد و به این محبوبیت و شهرت رسید.

قدرت بی نظر لاراول و استفاده زیاد از این فریم ورک این فریم ورک را خیلی خیلی سرتر از دیگر فریم ورک های php کرده است.

نکته قابل توجه استفاده از این فریم ورک در ایران می باشد. طبق بررسی های انجام شده پرکاربرد ترین فریم ورک در بین فریم ورک های php در ایران هم همین فریم ورک لاراول می باشد. و در ایران نیز از جای خوبی برخوردار می باشد.

آموزش فریمورک لاراول
آموزش فریمورک لاراول

 

شانزدهمین قسمت از آموزش فریم ورک لاراول:

 

در این قسمت از آموزش فریم ورک لاراول کار احرازهویت کاربران می پردازیم. پیاده سازی احراز هویت در لاراول بسیار ساده ساده است. تنظیمات مربوط به احرازهویت در پوشه config و فایل auth.php قرار دارد. در این فایل می توانید درایور را eloquent تعیین کنید و کلاس مدلی که به جدول کاربران دسترسی دارد را مشخص کنید و همچنین در بخش table نام جدولی که اطلاعات کاربران در ان ذخیره می شود را مشخص کنید.

 

به طور پیش فرض در پوشه app یک مدل به نام User وجود دارد که با استفاده از eloquent لاراول یک سیستم احرازهویت را پیاده سازی کرده است که شما می توانید از آن استفاده کنید. در مسیر app/Http/Controllers/Auth دوکنترلر برای استفاده در سیستم احرازهویت استفاده می شوند که AuthController برای ایجاد کاربر جدید یا لاگین کردن و PasswordController برای ریست کردن کلمه عبور کاربرانی که آن را فراموش کرده اند به کار می رود. تمام view های مربوطه هم در پوشه resources/views/auth قرار دارند و شما می توانید آنها را به دلخواه خودتان ویرایش کنید.

همچنین اگر نیاز دارید تغییراتی در فرم ثبت نام کاربر جدید بدهید کافی است در مسیر App\Services در فایل Registrar.php تغییرات موردنظر را اعمال کنید. در متد validator می توانید قوانین اعتبارسنجی فیلدها و در متد create نیز مقادیر فیلدهارا در دیتابیس و جدول users درج کنید. شما به راحتی می توانید از این سیستم احراز هویت پیش فرض لاراول استفاده کنید.

 

خود لاراول یک middleware به نام Authenticate ایجاد کرده که در متد handle آن ابتدا بررسی میکند آیا کاربر لاگین کرده یا خیر و در غیر اینصورت آن را به صفحه login هدایت میکند. شما با استفاده از این middleware در سازنده کلاس کنترلری که میخواهید فقط کاربران احرازهویت شده دسترسی داشته باشند به صورت زیر عمل کنیم. به طور مثال در کلاس کنترلر HomeController به همین صورت عمل شده است:

public function __construct()

{

$this->middleware(‘auth’);

}

 

در صورتی که نمیخواهید از این سیستم احرازهویت تهیه شده توسط لاراول استفاده کنید نگران نباشید. خودتان هم می توانید به سادگی آن را پیاده سازی کنید.

برای اینکار باید کلاس Auth را به کنترلر ایمپورت کنید و سپس با استفاده از متد attempt به عنوان پارامتر یک آرایه دریافت می کند و کلیدهای این آرایه نام ستون های موردنظر در دیتابیس و جدول users و مقادیر آن هم مقداروارد شده توسط کاربر است صحت اطلاعات کاربر را بررسی کنید. متد attempt در صورتی که احراز هویت با موفقیت انجام شود true و گرنه false برمیگرداند.

 

<?php namespace App\Http\Controllers;

use Auth;

use Illuminate\Routing\Controller;

class AuthController extends Controller {

/**

* Handle an authentication attempt.

*

* @return Response

*/

public function authenticate()

{

if (Auth::attempt([’email’ => $email, ‘password’ => $password]))

{

return redirect()->intended(‘dashboard’);

}

}

}

 

همچنین می توانیم در متد attempt اطلاعات بیشتری را بررسی کنیم.مثلا در مثال زیر علاوه بر ایمیل و کلمه عبور باید کاربر فیلد تایید آن در دیتابیس هم 1 باشد:

 

if (Auth::attempt([’email’ => $email, ‘password’ => $password, ‘active’ => 1]))

{

// The user is active, not suspended, and exists.

}

 

در هر قسمت از برنامه هم که نیاز دارید بررسی کنید کاربر جاری احراز هویت شده است یا خیر کافی است از متد check اینکار را انجام دهید:

if (Auth::check())

{

// The user is logged in…

}

 

برای logout کردن از برنامه هم از متد logout استفاده میکنیم:

Auth::logout();

 

بعداز اینکه کاربر احرازهویت شد به راحتی با استفاده از متد user میتوانید یک آبجکت از کاربر جاری ایجاد کنید:

 

$user = Auth::user();

echo $user->name;

 

در مثال همانطور که مشاهده کردید به راحتی توانستم به نام کاربر دسترسی داشته و آن را چاپ کنم.

در کنترلر به این صورت هم می توان به روش های زیر یک آبجکت از کاربر ایجاد کنیم:

 

public function updateProfile(Request $request)

{

if ($request->user())

{

// $request->user() returns an instance of the authenticated user…

}

}

//××××××××××××××××××××××××× ××××××××××××××××××××××

public function updateProfile(Authenticatable $user)

{

// $user is an instance of the authenticated user…

}

 

برای مسیرها هم می توانیم middleware احرازهویت را تعریف کنیم تا دسترسی به مسیر فقط برای کاربران احرازهویت شده میسر باشد.

 

Route::get(‘profile’, [‘middleware’ => ‘auth’, ‘uses’ => ‘ProfileController@show’]);

 

 

ویدئو این قسمت را می توانید به صورت آنلاین مشاهده نمایید یا ویدئو را با کیفیت اصلی دانلود کنید.

 

 

دانلود
دانلود

 

مجموعه کامل آموزش پروژه محور لاراول

 

برای پیگیری قسمت های دیگر آموزش از لینک های زیر استفاده کنید:

 

 

اگه می خواهید این فریم ورک را خوب یاد بگیرید این دوره را از دست ندهید چون قراره از پایه این دوره آموزش داده بشه و از سطح مقدماتی شروع  و تا سطح پیشرفته پیش خواهیم رفت.

امیدوارم این آموزش ها رو از دست ندید.

موفق و پیروز باشید.

 

 

 

درباره ی admin

با سلام خدمت بازدیدکنندگان محترم هاشم قنبری فرد هستم دانشجوی کارشناسی ناپیوسته نرم افزار کامپیوتر مسلط به وردپرس, #c , ووکامرسی , برنامه نویسی اندروید, برنامه نویسی سمت سرور, طراحی صفحات وب و آشنا با بانک اطلاعاتی های SqlServer, MySql و آشنا با برنامه نویسی های پایتون, php ,html,css می باشم. همچنین با فریم ورک های لاراول (Laravel) و بوت استرپ هم به صورت حرفه ای کار کرده ام. در هر زمینه ای که کاربران مایل به آموزش آن باشند می توانم به کمک تون بیام و در مشکلاتتون می توانم کمک تون کنم. آرزوی موفقیت برای همه شما دوستان

همچنین ببینید

کار با spinner در اندروید استدیو

آموزش کار با spinner در اندروید استدیو

آموزش کار با spinner در اندروید استدیوReviewed by Admin on Aug 19Rating: 4.0به نام خدا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.